Milliardminus i FLS - Aalborg Portland skal sælges

Cementkoncernen FLS Industries måtte indkassere et underskud på næsten tre milliarder kroner i 2003.

Cementkoncernen FLS Industries måtte indkassere et samlet underskud på driften på næsten tre milliarder kroner i 2003. Samtidig med offentliggørelsen af det ringe resultat torsdag meddelte koncernen, at cementfabrikken Aalborg Portland og betonfabrikken Unicon sættes til salg. Foto: Keld Navntoft Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig med offentliggørelsen af det ringe resultat i dag meddelte koncernen, at cementfabrikken Aalborg Portland og betonfabrikken Unicon sættes til salg.

Resultatet er lavere end forventet og betegnes af koncernen selv som "klart utilfredsstillende" Årets endelige resultat blev et underskud på godt 2,5 mia. kr. Omsætningen faldt fra med ca.

1,5 mia. kr. til 14,9 mia. kr.

De store problemer har koncernen fortsat haft i selskaberne Miljø og Aerospace. Miljøselskabet fik et underskud på 933 mio.

kr. efter øgede omkostninger til afvikling af et projekt i England.

FLS Aerospace fik et negativt driftsresultat på 2,3 mia. kr., primært som følge af nedskrivning af anlægsaktiver i forbindelse med salg af selskabet.

F.L. Smidth Gruppen opnåede som forventet en omsætning på 8,3 mia. kr., men måtte nøjes med et ordinært resultat på fem mio.

kr. Det var som forventet, men ikke tilfredsstillende for koncernen.

FLS Byggematerialer fik også som forventet en omsætning på 3,7 mia. kr. og et driftsresultat på 318 mio. kr.

Aalborg Portland er global markedsleder inden for hvid cement og største leverandør af grå cement i Danmark. Unicon, der har hovedsæde i Roskilde, er Skandinaviens største producent af fabriksbeton.

Frasalgene skal dels give øget lønsomhed i koncernen og dels sikre et solidt fundament under den fremtidige forretning.