Milliardær har overtaget kendt gourmetsted

Kro. Den tidligere LM Glasfiber-ejer og milliadær Flemming Schouboe har købt gourmetrestaurant på den jyske vestkyst.

Den landskendte Henne Kirkeby Kro er efter 90 år i familiens eje solgt til milliardæren Flemming Schouboe, der i 2001 solgte vindmølleproducenten LM Glasfiber og har brugt nogle af de mange millioner på at købe Fænø Gods i Lillebælt.

Gourmetstedet få kilometer fra den jyske vestkyst bliver i fremtiden en del af Fænø Gods, og den hidtidige ejer, Hans Beck Thomsen, skal udvikle både kroen og den eksklusive herregård på øen Fænø, som udlejes til særlige arrangementer.

- Henne og Fænø har noget at give hinanden. Både mentalt og praktisk. Begge steder er noget helt særligt herhjemme, og sammen kan de løfte hinanden endnu højere, siger Flemming Schouboe.

Han solgte for godt seks år siden LM Glasfiber til den engelske kapitalfond Doughty Hanson for omkring to mia. kr. og har siden helliget sig lystbetonede aktiviteter.

Hans Beck Thomsen kommer til at udgøre ledelsen på Fænø sammen med Michael Jepsen, der kommer fra Hotel Koldingfjord og er ansat som adm. direktør.

Hans livsværk i Henne Kirkeby skal renoveres og udbygges men ellers drives videre efter de hidtidige principper, dog med en ny køkkenchef, skriver JydskeVestkysten.

- fm