Militær indgriben i Nordkorea kan ryste finansielle markeder

Nordkorea affyrede tirsdag et interkontinentalt ballistisk missil, og selv om USA har gjort klart, at de ikke vil lade regimet udvikle sprænghoveder, der kan nå USA, tyder det på, at Nordkorea er tættere på målet end ventet.

Foto: STR. Nordkorea affyrede tirsdag et interkontinentalt ballistisk missil. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Danske Banks Allan von Mehren, der er chefanalytiker med fokus på Kina kan komme til at ramme de finansielle markeder.

»Den eskalerende krise har indtil videre ikke ramt de finansielle markeder nævneværdigt, men det kan komme, hvis det ender i en form for militær konfrontation. Det vil skabe stor usikker og ramme global risikoappetit,« skriver Allan von Mehren i en kommentar.

»Ikke mindst de asiatiske markeder vil blive ramt, vi så allerede tegn på dette efter missiltesten fra Nordkorea i går, hvor aktierne blev ramt med pæne fald,« skriver chefanalytikeren.

Onsdag har de asiatiske markeder dog vendt snuden opad igen, hvor Nikkei 225-indekset stiger med 0,25 pct. og Topix-indekset med 0,55 pct.

Da den amerikanske obligationshandel åbnede, tydede det også på, at investorerne søgte at sikre deres kapital i sikre havne, da renten på den toneangivende tiårige T-bond faldt med to basispoint til 2,33 pct. fra tirsdagens niveau på 2,35 pct. Renten er dog igen nået op på 2,35 pct.

Ifølge Allan von Mehren skal man dog ikke trække på skuldrene af den geopolitiske usikkerhed.

»Krisen er alvorlig, da det er meget svært at se en løsning. Den store udfordring for USA og resten af verden er, at der ikke er nogen klar militær løsning på problemet,« skriver Allan von Mehren.

Han vurderer, at et angreb på Nordkorea kan koste dyrt i menneskeliv, da regimet formentlig hurtigt vil gengælde med et angreb på millionbyen Seoul i Sydkorea.