Mikrobryggeri konkurs efter gigant-tab

Tynd øl. Jysk mikrobryggeri har formøblet 10 mio. kr. siden opstarten for halvandet år siden, og er netop erklæret konkurs efter længere tid i betalingsstandsning.

Bryggeriets Rækker Mølle i Skjern har netop indstillet ølproduktionen. Firmaet er nemlig blevet erklæret konkurs efter svigtende og store uenigheder mellem direktøren og bestyrelsen.

Mikrobryggeriet, der lavede fire forskellige slags øl, havde ellers satset på at producere 200.000 liter øl på årsbasis men måtte sande, at det kun kunne blive til 8-10.000 liter om måneden.

Samtidig svigtede salget ifølge bestyrelessformand Kjeld Askjær-Jørgensen markant. Firmaet fyrede således direktøren Kenneth Kristensen allerede i august måned. Bryggeriet var ellers blevet etableret med en god portion kapital i ryggen, da en række private investorer havde skudt 10 mio. kr. i firmaet.

- For det første var vores produktion ikke stor nok, men samtidig fik vi overhovedet ikke gang i salget. Men jeg håber da, at der er nogen, der vil videreføre de ting, vi har sat i gang, siger han.

Men de penge er for længst væk, og alene i 2006 måtte det lille bryggeri notere sig et underskud på 1 mio. kr., og selvom egenkapitalen ved årsskiftet var 8,9 mio. har Rækker Mølle altså ikke kunne se anden udvej end at dreje nøglen om.

Banker taber pengeAf den meddelelse bryghuset netop har sendt ud fremgår det desuden, at både Skjern og Ringkøbing Bank står til at miste de to millioner de hver skød ind i bryggeriet. Desuden nævnes det også, at flere væsentlige byggekreditorer godt kan vinke farvel til de penge, de har til gode hos Rækker Mølle.

Samtidig nævner bryggeriets bestyrelse, at det vil kræve investeringer for 1,5-2 mio. kr. at køre bryggeriet videre, men da der også var udsigt til et større tab i 2007, har det altså ikke lykkedes Rækker Mølle at overbevise kreditorer og investorer om, at bryggeriet har en fremtid.