Midtbank-top pure frifundet

(Opdat. 13:18) Højesteret har ensstemmigt stadfæstet Vestre Landsrets frifindelse af de fire tiltalte i Midbanksagen.

Tidligere ordførende direktør i Midtbank Steen Hove ved Højesterets indgang efter frifindelelsen. Foto: Morten Juhl Fold sammen
Læs mere
Højesteret har stadfæstet Vestre Landsrets frifindelse af de tiltale i Midtbank-sagen. Højesteret lægger vægt på, at det omstridte aktiekøb til forskel fra en typisk insiderhandel ikke skete for egen vindings skyld, men at det var banken, der købte egne aktier.

Samtidig fremhæver Højesteret i dommen, at forhandlingerne med Svenske Handelsbanken om fusion kun var på et indledende stadig den 6. februar 2001, da banken foretog den store aktiehandel og købte 104.288 styk Midtbank-aktier af Realkredit Danmark. På det tidspunkt var der stadig stor afstand mellem parterne, og det var usikkert, om parterne ville nå til enighed, fremfører Højesteret.

Kursen på Midtbank-aktierne lå på 330, da banken købte de mange aktier. Da det den 11. april samme år blev offentliggjort, at Handelsbanken og Midtbank i Herning slog sig sammen, så steg kursen på en Midtbank-aktie med et trylleslag til 850.

Men det var altså i orden, mener Højesteret, som ikke finder, at der lå et uhæderligt forhold bag handlen.

/ritzau/