MidCap gik imod et faldende marked

Det danske marked faldt samlet på den sidste handelsdag i en uge præget af Danske Banks nye aggressive udenlandske akkvisitionsstrategi. Igen gik MidCap+ dog mod strømmen og fremviste samlet en stigning på knap 2 pct., hvor især SimCorp og Bang & Olufsen trak op.

Læs mere
Fold sammen
TK Development fortsatte de to foregående dages himmelflugt oven på frasalget af et polsk center. Markedet fokuserer en del på, at hovedbankforbindelsen, Danske Bank, har opjusteret sin anbefaling til »Hold«. Meldingerne fra flere fronter om et forbedret marked for de østeuropæiske centre sætter skub i kursen for TK Development, som har været under kraftig beskydning. Udviklingen illustrerer, hvor hurtigt der kan tabes og tjenes penge, når stemningen skifter over for et selskab i krise.

Det samme mønster ses i det tidligere industriflagskib FLS Industries, som også har været gennem stormens øje. Med fokus på, at problemområderne nu er ved at være isoleret og inddækket af de gennemførte hensættelser, mærker man pludselig risikoelementet reduceret med rekordfart, hvilket lige så hurtigt afspejler sig i værdiansættelsen. Kursen steg fredag 2 kr. og endte derved på 101 kr. Potagua halter i den henseende lidt efter, men er også med på fredagens top 10 over største stigninger.

Danisco faldt yderligere godt 2,5 pct. til kurs 321,50 efter torsdagen kursfald på over 5 pct., efter at markedet havde fået gennemanalyseret selskabets halvårsmeddelelse. Det andet af KFX-papirerne, som skilte sig ud fra mængden, var Topdanmark. Aktien oplevede igen medvind med stigning på 14 kr. til 427 kr. efter en periode, hvor kursen har været dalende.

Ringkjøbing Bank og Lokalbanken i Nordsjælland lagde sig i halen på flere mindre og mellemstore pengeinstitutter, som opjusterer mod årets slutning. Det er både højere kursgevinster og lavere hensættelser til tab, som præger billedet hos bankerne, som fortsat om end måske i aftagende grad spekuleres op i forventning om udenlandske bankers sult på etablering i Danmark.

Om det er, fordi Osama Bin Laden igen spøger, at Bavarian Nordic stort set er kursimmun over for sin massive nedjustering af forventningerne til årets resultat, er vanskeligt at sige, men terrorfrygt har i hvert fald hjulpet selskabet langt frem. Det er ikke første gang, at ledelsen sent på året nedjusterer, men markedet er tilsyneladende fortrøstningsfuld over for, at man knap 14 dage før regnskabsårets udløb nedjusterer omsætningsforventningerne fra ca. 400 mio. kr. til ca. 170 mio. kr. og resultatet før skat fra et overskud på 60-80 mio. kr. til et underskud på ca. 80 mio. kr. Aktien faldt blot 10 kr. svarende til 1,75 pct.