Microsoft hæver britiske priser med 22 pct. efter pund-svækkelse

Den amerikanske it-gigant Microsoft hæver sine priser i Storbritannien med op til 22 pct.

Foto: © Jacky Naegelen / Reuters. Stigningen i pris, der vil gå ud over flere tusinde selskaber og myndigheder, kommer som følge af pundets svækkelse på godt 18 pct. siden brexit-afstemningen i juni.
Læs mere
Fold sammen

Stigningen i pris, der vil gå ud over flere tusinde selskaber og myndigheder, kommer som følge af pundets svækkelse på godt 18 pct. siden brexit-afstemningen i juni.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

At en virksomhed som Microsoft hæver priserne er ikke uden betydning. Prisstigningen, der bliver 13 pct. på computersoftware og 22 pct. for online cloud-produkter, ventes eksempelvis at koste den britiske regering mere end hundrede millioner kr. i øgede omkostninger om året.

Microsoft er bare seneste i rækken af store selskaber, der har set sig nødsaget til at justere priserne i Storbritannien. Fødevaremastodonten Unilever prøvede således for nylig at indføre en 10 pct. prisstigning til britiske supermarkeder, ligesom topchefen for Nestlé har udtalt, at selskabet overvejer en prisstigning på sine produkter.

Den britiske centralbankchef, Mark Carney, har tidligere advaret mod, at især fødevarepriser kunne være følsomme over for et fald i pundet.