Microsoft efter MikeRoweSoft

Canadisk teenager i søgelyset hos Microsoft efter køb af domænenavnet MikeRoweSoft.com.

Da den 17-årige Mike Rowe fra Canada i august købte domænenavnet MikeRoweSoft.com for at vise sin kunnen indenfor webdesign, havde han nok ikke forestillet sig, hvilken opmærksomhed hans domænenavn ville tiltrække.

Så snart Microsoft fik nys om domænenavnet, krævede firmaet straks, at han opgav det, fordi de mente, at navnet misbruger Microsofts ophavsret, og www-adressen samtidig ville forvirre Microsofts kunder.

Mike Rowe ønskede imidlertid ikke at opgive sit domænenavn, og da han senere følte sig presset til at opgive det, krævede han 10.000 dollar for www-adressen.

Det skulle han dog ikke have gjort, det var netop den reaktion Microsoft ville have. Det er nemlig normalt et bevis på, at man er en domænepirat kun med den hensigt at tjene penge.

Efterfølgende er den negative presseomtale af sagen dog blevet så omfattende, at Microsoft nu trækker i land og skulle angiveligt ifølge It-avisen TheRegister have fortrudt den omfattende hetz mod Mike Rowe. "Man har taget sagen lidt for alvorligt," forlyder det fra Microsoft-hovedkvarteret, og man lægger nu op til et forlig.

tva