Michael Jacksons numre hitter

Interessen for Michael Jacksons musik er enorm. Inden for det seneste døgn er flere end 140.000 numre downloaded.

Legender har det med at genopstå efter deres død. Det gælder også Michael Jackson, som efter flere års svigtende indtægter oplever, at salget af gamle plader eksploderer. Det viser de seneste optællinger fra TDC og YouSee's musiktjeneste Play.

I døgnet fra midnat torsdag til midnat fredag var en tredjedel af alle de numre, der blev downloaded, af kunstneren. Danskerne downloadede i det tidsrum 140.000 musiknumre med Michael Jackson. Og interessen ser ud til at fortsætte i dag.

- Her til morgen er der en 15-16.000 flere download på Jackson, og vi forventer mange flere i løbet af dagen. Det store tryk ligger nemlig sidst på aftenen, siger Ib Konrad Jensen, pressechef i YouSee.

Han forklarer, at "det er det suverænt højeste antal download, der er registreret for en enkelt kunstner på en enkelt dag", siden TDC og YouSee PLAY gik i drift den 1. april 2008.

Med den store optur er Michael Jackson rykket fra en 25. plads til den 7. mest downloadede musiker på TDC og YouSee PLAY i 2009.

Michael Jackson står i forvejen bag det mest solgte album i historien nemlig Thriller fra 1982. I alt nåede Michael Jackson at sælge cirka 750 millioner album.

/ritzau/