To mia. kr. i sociale nedskæringer

Finansloven har et "gigantisk socialt underskud" med over to mia. kr. i sociale nedskæringer. Halvanden mia. kr. rammer aktiveringen, servicejob afskaffes, kvarterløft i socialt belastede områder har fået dødsstødet, aftenskolernes brugerbetaling stiger voldsomt, og ældre får mindre tilskud til tand- og fodpleje samt briller.

Læs mere
Fold sammen
Det skriver Socialdemokratiets formand Poul Nyrup Rasmussen i sit nyhedsbrev. Han hæfter sig ved Venstres valgløfter om mærbare forbedringer for hjemløse, narkomaner, sindslidende og ældre. Valgløfterne klinger hult i lyset af finansloven, mener han.

- Det er desværre samfundets svageste, der skal betale den største regning. Det er en fattig regering, der kræver besparelser på sociale institutioner som Kofoeds Skole, der i årtier har gjort en kæmpemæssig indsats for at få nogle af de allersvageste mennesker på fode igen, siger Poul Nyrup Rasmussen.

SR-regeringen afsatte i alt knap 15 mia. kr. til bedre vilkår for dårligt stillede. Heraf gik 4,4 mia. kr. til sindslidende og socialt udstødte. I næste uge forhandler regeringen med partierne om at fordele 209 mio. kr. i satspuljen. Det er helt utilstrækkeligt i lyset af finanslovens sociale underskud, mener han.

/ritzau/