Mexico låser oliepris fast på 42 dollar i hedge

Mexico har brugt mere end 1 mia. dollar på at låse prisen på sin olieeksport fast for næste år.

Foto: © Victor Ruiz Garcia / Reuters. Den såkaldte hedge på 42 dollar per tønde er indført for at beskytte landets olieindtægter og derved de offentlige finanser, der er svækket af en dårligt kørende økonomi. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Den såkaldte hedge på 42 dollar per tønde er indført for at beskytte landets olieindtægter og derved de offentlige finanser, der er svækket af en dårligt kørende økonomi.

Det skriver Financial Times.

I garderingen, som er foretaget på Wall Street i New York, har den mexicanske regering købt put-optioner til 38 dollar per tønde og dækker, hvis det bliver nødvendigt, de sidste fire dollar selv gennem en stabilitetsfond.

Programmet er en af de største handler med derivater på olie, der er set for en regering, og den dækker 250 mio. tønder råolie. Mexicos brug af en årlig sikring af olieprisen var landet blandt de første til at indføre, og næste år er det tolvte gang, at taktikken bliver brugt.

Tidligere var programmerne yderst hemmelige, men denne gang var den mexicanske finansminister Luis Vedegaray selv ude med beretningen og sagde, at programmet giver sikkerhed for, at de offentlige finanser er beskyttet mod den nuværende usikre internationale situation.

Olieindtægter fyldte tidligere helt op til en tredjedel af Mexicos nationalbudget, men succesfulde tiltag, der skulle gøre landet mindre olieafhængig, har gjort, at olie nu kun står for omkring en femtedel af nationalindtægterne.