Mexico har ingen planer om at betale for Trumps grænsemur

Det er ikke regeringens vision at betale for den grænsemur, som Trump ønsker, siger Mexicos udenrigsminister.

Den mexicanske præsident blev stærkt kritiseret under den amerikanske valgkamp for at have taget imod Donald Trump. Det skete, efter at den republikanske kandidat havde kaldt mexicanske indvandrere for voldtægtsforbrydere og lovet at opføre en grænsemur til nabolandet. Fold sammen
Læs mere
Foto: PEDRO PARDO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mexicos præsident, Pena Nieto, siger ifølge Reuters, at han er parat til at arbejde sammen med USA's kommende præsident, Donald Trump, og udvikle de bilaterale relationer.

- Mexico og USA vil fortsætte med at knytte tætte bånd med samarbejde og gensidig respekt, siger Pena Nieto.

Den mexicanske præsident blev stærkt kritiseret under den amerikanske valgkamp for at have taget imod Donald Trump. Det skete, efter at den republikanske kandidat havde kaldt mexicanske indvandrere for voldtægtsforbrydere og lovet at opføre en grænsemur til nabolandet.

- Mexico og USA er venner, partnere og allierede, og vi bør blive ved med at samarbejde om at styrke konkurrenceevnen og udviklingen i Nordamerika, siger Pena på sin Twitter-profil.

Trump har sagt, at han kunne rive Den Nordamerikanske Frihandelsaftale, Nafta, midt over, fordi han mener, at den har kostet amerikanske arbejdspladser.

Mexicos udenrigsminister siger, at det ikke indgår i den mexicanske regerings vision at betale for en grænsemur mellem de to lande.

Udenrigsminister Claudia Ruiz Massieu oplyser, at den mexicanske regering har været i løbende, daglig forbindelse med Trumps kampagnestab siden hans besøg i Mexico i august.

/ritzau/Reuters