Messecenter Herning klar til internationalisering

Jyllands messe-konge, Georg Sørensen fra Messecenter Herning, samler nu Herning-selskaberne i ét, og gør klar til Tour de France, som i 2008 formentlig kommer til Herning.

Det var i forgange weekend, det stod klart for de fleste, hvorfor regeringen netop har afsat to milliarder kroner til forbedring af de motorveje - og anden infrastruktur - der fører til og fra Herning: Verdens største hestemesse løb nemlig af stablen.

Og selvom Messecenter Herning er eksperter i at håndtere tonstunge transportvogne, så kan det ikke undgås, at det sætter sit præg på den midtjyske by, når der er messe i byen.

Messecenter Herning er i vækst, og administrerende direktør Georg Sørensen, har netop flyttet de tidligere Unit-Messer, der gennem mange år har haft til huse i Holte til Herning, hvor kræfterne koncentreres.

»Vi er i gang med en internationaliseringsfase, som egentlig aldrig slutter, fordi markedet konstant forandrer sig. Det, der er vores mål, er at fastholde vores unikke profil på messemarkedet, og det er som internationalt messe- og udstillingscentrum,« siger Georg Sørensen, der næste år kan fejre ti års jubilæum som direktør i Herning.

Touren kommer til Herning
Mens Bella Center i København vinder stadig flere kontrakter på det internationale konferencemarked, går Herning sine egne veje.

»Bella Center er ikke en konkurrent til os. De er stærke på konference-markedet, mens vi koncentrerer os om messer og udstillinger.

Vi har nogle af Nordeuropas og Skandinaviens største udstillinger, og i år får vi mere end en halv million gæster.

Det skyldes dels vor fokus på langtidsplanlægning - vi har eksempelvis haft ferie-messe i 30 år, hvor Bella har haft det i syv år - og så vort centers indretning.

Vi har for nylig indviet Skandinaviens største søjlefri hal,« siger Georg Sørensen.

I Messecenter Hernings fremtidsvision satses der på flere haller, mere areal, et stort hotel, og et »oplevelsesland« for familien.

Men den store nyhed i disse dage er, at det er lykkedes Georg Sørensen - med lidt hjælp fra vennen Bjarne Riis - at få Tour de France til at henlægge starten på verdens største cykelløb til Herning. Kontrakten er ikke skrevet under, men alt tyder på, at det bliver i 2008 hjulene for alvor kommer til at rulle i Herning.