Messe om at holde på medarbejderne

Kompetencemesse. I en tid, hvor virksomheder i stort set alle brancher mangler arbejdskraft, holdes onsdag kl. 10-17 en messe, hvor knap 40 udstillere, som hver især vil fortælle, hvordan man kan rekruttere og fastholde sine medarbejdere.

Direktør Henning Sørensen fra Compass Messer i Rødekro er spændt på, hvor stor besøgstallet bliver for den første landsdækkende kompetencemesse, som hans virksomhed onsdag afvikler i Odense Congress Center.

Messen går ud på at fortælle virksomheder, fortrinsvis små og mellemstore virksomheder, hvordan de i en tid med stort set fuld beskæftigelse kan skaffe sig nye medarbejdere og fastholde og udvikle dem, som de har i forvejen.

- Emnet er topaktuelt, og vi er spændte på, hvor mange besøgende, der kommer, der er jo den første landsdækkende messe af sin art i Danmark, siger Henning Sørensen.

- Vi ved, at interessen er der, men samtidig har virksomhederne jo drøntravlt med deres produktion, så spørgsmålet er, om de overhovedet har tid til at komme.

Alene inden for lager og logistik i Sønderjylland, hvor Rødekro ligger, er der brug for 2.000 nye medarbejdere i virksomhederne, mens antallet af ledige kun er på 1.600.

Der er gratis adgang til messen, der foregår på OCC, tæt på afkørsel 49 på den fynske motorvej

Man kan hente en kørselsvejledning og yderligere oplysninger om messen på www.kompetencemessen.dk.

To konferencerErhvervsbladet står for to konferencer under messen, den første kl. 10.30 med titlen "rigtig rekruttering af medarbejdere i mindre og mellemstore virksomheder - sådan gør du", og den anden kl. 14.30 med titlen "Fastholdelse og udvikling ad medarbejdere i mindre og mellemstore virksomheder - sådan gør du".

Indlægsholderne om formiddagen kommer fra Stepstone/KMD og Knowentia og om eftermiddagen fra LMI og Giza.