Mere tid på værkstedet

Automekaniker Flemming Wagner er en glad mand, da han sidder og ordner dagens regnskaber i kontoret hos Wagner Automobiler i Ballerup. Med regeringens fremlæggelse af den såkaldte konkurrenceevnepakke i går behøver den 62-årige værkstedsejer nemlig fremover ikke bruge nær så mange timer på kontoret på »administrativt bøvl.«

Han repræsenterer en af de omkring 40.000 små danske virksomheder med mellem fem og ni ansatte, som ikke længere behøver udfylde en skriftlig arbejdspladsvurdering, APV. Nu bliver der i stedet mere tid til at arbejde sammen med de otte ansatte i værkstedet.

»Når man står som ansvarlig arbejdsleder på en arbejdsplads, så laver man jo en slags vurdering af arbejdspladsen hver dag og udbedrer de ting, der er gået i stykker. Det behøver man altså ikke spilde mange timer på og udfylde en masse papirer for. Så det er ganske givet rart, at regeringen har fjernet den,« siger han.

Wagners Automobiler falder med regeringens erhvervsudspil også ind under de virksomheder med mindre end ti ansatte, der ikke længere skal have en sikkerhedsorganisation.

»I en lille virksomhed som vores ligner det ingenting, at vi skal have en sikkerhedsorganisation. Det er simpelthen administrativt bøvl. Det kan vi godt varetage selv. Vi har en falckkasse, er hele tiden påpasselige og ved, hvor hurtigt en ambulance kan komme, hvis uheldet skulle være ude. Så det er med meget stor glæde, at den regel nu falder væk,« tilføjer Flemming Wagner, der har arbejdet 33 år på værkstedet.

Med 62 år på bagen ligger tanken værkstedets fremtid også Flemming Wagner på sinde. I løbet af de næste fem år forventer han at gå på pension. Og han ser gerne en anden tage over. Sønnen har allerede et værksted, men Flemming Wagner fortæller, at flere af de nuværende ansatte kunne være en mulighed.

Ifølge regeringens udspil skal nære medarbejdere nu have nogle af de samme skattemæssige fordele som familiemedlemmer. Og det åbner bedre muligheder for, at Wagners Automobiler kan fortsætte - også efter Flemming Wagner tager hul på sit otium.

»Det er rart, at et skifte kan foregå så lempeligt som muligt. Sådan som det har været indtil nu, har det jo været næsten umuligt - rent skattemæssigt. Så jo, jeg er glad,« siger han.