Mere nitrit og nitrat i pølsen

Politikere i oprør over, at EU med nye grænseværdier igen kan tvinge Danmark til at tillade mere nitrit og nitrat i kød og spegepølse.

Mere nitrit og nitrat i pølsen - 1
Foto: Scanpix
Læs mere
Fold sammen
Forbrugerminister Henriette Kjær (K) bliver nu opfordret til at komme på banen og forhindre, at EU-Kommissionen får held til at gennemføre et nyt forslag om tilsætningsstoffer i fødevarer, der bl. a. vil tillade mere nitrit og nitrat i kød og pålæg.

Ifølge Forbrugerrådet er EU-Kommissionens foreslåede mængder alt for store - både i forhold til de danske regler og i forhold til, hvad der er nødvendigt for at undgå bakterier i maden.

Rådet håber, at det lykkes regeringen at forhandle mængden af tilsætningsstoffer ned. Ellers styrer Danmark måske imod en ny madsminkesag.

Det samme gør partierne i Folketinget. Ritt Bjerregaard fra Socialdemokraterne opfordrer regeringen til at holde fast i de danske grænseværdier, og Dansk Folkepartis fødevareordfører Chr. H. Hansen siger, at regeringen må bruge miljøgarantien igen, hvis forslaget ikke kan stoppes på andre måder.

/ritzau/