Mere i løn og to ekstra feriedage til de statsansatte

Efter lange forhandlinger natten til søndag skrev finansminister Thor Pedersen (V) og Peter Waldorff fra Centralorganisationernes Fælles Udvalg (CFU) søndag formiddag under på den nye overenskomst for 175.000 statsansatte.

Læs mere
Fold sammen
Aftalen er tre-årig og indeholder en lønstigning på 7,55 procent, fordelt over de tre år. Forliget sikrer endvidere de statsansatte to yderligere feriefridage.

Som følge af forliget vil der blive sat ekstra fokus på uddannelse - blandt andet i form af kompetenceudviklingen i forbindelse med

digitaliseringen samt over for de senioransatte, der med deres store erfaringsgrundlag udgør et værdifuldt aktiv for statens arbejdspladser.

Thor Pedersen udviste umiddelbart efter underskrivelsen af aftalen stor tilfredshed med forliget.

"Forliget er i klar forlængelse af regeringens økonomiske politik, og jeg glæder mig over, at der er plads til reallønsstigninger på det statslige område, samtidig med at den økonomiske ansvarlighed er sikret," sagde Thor Pedersen.

Også Peter Waldorff mente, at han havde fået gode ting med hjem til medlemmerne.

"Det vigtigste for os er, at vi har fået en samlet økonomisk ramme, som er fornuftig. Vi har fået en generel lønstigning, som gør, at vi kan følge med på reallønsudviklingen, og så skal man bestemt heller ikke glemme vores to feriefridage," sagde Peter Waldorff.

/ritzau/