Medvind til Vestas

Nedjustering ni dage før regnskabsmeddelelse blev mere end modregnet af ny USA-ordre.

Læs mere
Fold sammen
Verdens største vindmøllefabrik, danske Vestas, løb ind i et lille blæsevejr, da selskabet i går, bare ni dage før den normale regnskabsmeddelelse for første halvår, valgte at nedjustere forventningerne til 2004.

Først dykkede aktien med næsten tre procent, men derefter steg den, og i løbet af eftermiddagen havde analytikerne fundet så meget godt mellem linierne i de få linier tekst fra Vestas, at der i stedet blev fremgang for vindmøllefabrikken på en dag, hvor de fleste andre KFX-aktier faldt.

Ordre fra USA
Det negative i Vestas-meddelelsen var, at selskabet nu »kun« venter en omsætning på 19,3 mia. kr. - mod den hidtidige forventning på godt 20 mia. kr. Og EBIT-resultatet ventes nu kun at blive på seks pct., mod hidtil forventet syv pct.

Det mere positive var, at Vestas landede endnu en pæn ordre på op til 33 stk. NM82-1,62 MW-vindmøller til ca. 300 mio. kr. - oven i købet fra amerikanske Eurus Energy America Corporation. Møllerne skal bruges i det nye Crescent Ridge-projekt, hvorfra Vestas tidligere har hentet ordrer.

Ordren betyder at Vestas herefter har 81 MW i ordrebogen fra USA i 2004, og det betyder, at Vestas trods alt får mindst halvdelen af de budgetterede ordrer hjem fra USA, selv om den amerikanske skatterabat-ordning PTC mod forventning endnu ikke er blevet forlænget, og formentlig tidligst bliver det i 2005.

Synergigevinst
Fondsbørsmeddelelsen betød at bl.a. børsmæglerhuset Carnegie iværksatte stor køberaktivitet på aktien, og interessen fortsatte op, da Jyske Bank fornyede sin købsanbefaling på aktien efter en frisk analyse, der bl.a. hæfter sig ved, at integrationen mellem Vestas og NEG ser ud til at forløbe som forhåbet med synergieffekt for 100 mio. kr. allerede i år.