Medie: Topfigurer i dansk finansbranche var mål for ransagning hos Nordea

Bagmandspolitiet jagtede oplysninger om flere topfolk i finanssektoren, heriblandt Nykredits koncernchef, under rangsagning i sidste uge. Det skriver Finans.dk.

(Arkivfoto) Koncernchef, Nykredit, og formand for Finans Danmark, Michael Rasmussen, her fotograferet i februar 2019, var ifølge Finans.dk én af de topfolk med Nordea-baggrund, som bagmandspolitiet forsøgte at finde oplysninger om i forbindelse med en ransagning i sidste uge. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det var ikke hvem som helst, bagmandspolitiet havde i søgelyset, da Nordeas danske hovedkvarter blev ransaget onsdag i sidste uge i en sag om hvidvask.

Det skriver Finans.dk, der har erfaret oplysninger fra to af hinanden uafhængige kilder.

Ganske opsigtsvækkende ledte bagmandspolitiet efter oplysninger om omkring 20 personer, heriblandt én af den danske finanssektors absolutte topfolk, Michael Rasmussen, der i dag er koncernchef i Nykredit og formand for brancheorganisationen Finans Danmark.

Også to andre nuværende medlemmer af Nykredits direktion, Davis Hellemann og Anders Jensen, var ifølge Finans på bagmandspolitiet liste.

På listen skulle Torben Laustsen, der er tidligere vicedirektør for Nordeas danske aktiviteter, og i dag arbejde som konsulent og bestyrelsesmedlem, også være.

Eksperter har tidligere til Berlingske sagt, at Nykredit-cheferne med en fortid i Nordea var pressede af hvidvasksagen.

Fælles for Torben Laustsen, Anders Jensen og David Hellemann er, at de alle var ledere af Nordea i Danmark og dermed havde ansvaret for filialen International Branch. Michael Rasmussen var udover at være øverst ansvarlig for Nordeas aktiviteter i Danmark også medlem af Nordeas koncerndirektion som øverst ansvarlig for retail frem til marts 2013.

International Branch holdt til i Vesterport i København og servicerede en række russiske kunder og skattelyselskaber i sager om formodet hvidvask. Ifølge Finans spillede afdelingen en nøglerolle, da Finanstilsynet i 2016 politianmeldte Nordea.

Ikke første ransagning

Mandag eftermiddag kunne Børsen afsløre, at bagmandspolitiet havde ransaget Nordea.

Det er ikke første gang, Nordea er blevet ransaget i sagen om formodet hvidvask. I august 2017 var bagmandspolitiet på besøg i Nordeas hovedkontor.

Over for Finans vil Nordea godt bekræfte, at der har fundet en ransagning sted, men ikke at bagmandspolitiet var på jagt efter de omkring 20 konkrete personer.

»Vi samarbejder fuldt ud med SØIK (bagmandspolitiet, red.) for at sikre, at de har adgang til alle relevante oplysninger,« siger Nordeas landechef i Danmark, Frank Vang-Jensen, til Nordea.

Finans har ikke kunnet få kommentarer fra de fire nævnte topfolk. Nykredit oplyser til Finans, at banken ikke er blevet kontaktet af bagmandspolitiet i sagen.