Medie: Donald Trump 5,3 milliarder kroner fattigere

Donald Trumps formue er det seneste år faldet med 800 millioner dollar. Det viser beregninger fra det amerikanske finansmedie Forbes.

Donald Trumps formue er ifølge det amerikanske finansmedie faldet med 800 millioner dollar, svarende til 5,3 milliarder kroner, det seneste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Han er stadig stenrig, men 5,3 milliarder kroner er trods alt en slat. Den amerikanske præsidentkandiat Donald Trumps formue er faldet med flere milliarder det seneste år.

Det skriver det amerikanske finansmedie Forbes, som selv har lavet beregningerne.

Forbes har over de seneste 34 år beregnet Trumps formue, og i de nyeste målinger er mediet kommet frem til, at præsidentkandidaten er god for 3,7 milliarder dollar, svarende til 24,6 milliarder kroner. Det er ifølge Forbes en reducering over det seneste år på 800 millioner dollar, svarende til 5,3 milliarder kroner.

Det er hovedsageligt udviklingen på ejendomsmarkedet i New York, der har ramt Donald Trump. Særligt inden for ejendomme til detailhandel og kontorer er der en nedadgående tendens i prisudviklingen i den amerikanske storby. Ud af 28 ejendomme, Forbes har undersøgt, er 18 faldet i værdi, inklusiv Trump Tower på Manhattan. Ejendommen er i dag 471 millioner dollar værd, svarende til 3,1 milliarder kroner. Det er 159 millioner dollar, svarende til godt 1 milliard kroner, lavere end for et år siden.

Der er dog ikke nedgang over hele linjen hos Trump. Syv af hans ejendomme er over det seneste år steget i værdi. Det gælder blandt andet en ejendom i San Francisco, byens næsthøjeste bygning i øvrigt.

Donald Trump har skudt 7 millioner dollar, svarende til 46,6 millioner kroner, i sin kampagne frem mod præsidentvalget i november. Derudover har han indskudt et lån i kampagnen på 48 millioner dollar, svarende til knap 320 millioner kroner. Forbes forventer ikke, at de penge kommer retur til Trump.

Det er første gang, at en dollarmilliardær har udsigt til at blive præsident i USA. Det er ikke sket, siden H. Ross Perot stillede op i 1992 og igen fire år efter.