Medicinalaktier trak ned i Europa

Samtlige større europæiske hovedindeks endte handelsdagen i minus, blandt andet presset af den høje oliepris, der nærmer sig 50 dollar per tønde. Herudover blev aktiemarkederne påvirket af skuffende amerikanske nøgletal, der viste et fald i forbrugertilliden til det laveste niveau i ni måneder.

Læs mere
Fold sammen
Det var specielt de europæiske medicinalaktier der førte an i fald, efter Novartis (- 2,2 pct.)trak det eksperimenterende medicin Prexige tilbage. Dette skabte nervøsitet i industrien, der frygter mere restriktive reguleringer. Prexige var spået til at være et af det schweiziske medicinalselskabs største indtjeningshåb, og det var forventet, at det ville blive godkendt i Europa næste år. Efter denne meddelelse mistede AstraZeneca 2,4 pct., mens GlaxoSmithKline kunne notere et fald på 2,1 pct.

Det britisk e serviceselskab Rentokil mistede 5,3 pct. efter en skuffende markedsopdatering. Selskabet meddelte desuden, at det har besluttet at sælge sine sengelinned- og beklædningselementer af sin britiske hygiejnedivision.