Marokko truer med svensk boykot

Marokko overvejer en boykot af svenske virksomheder som følge af svenskernes linje i forhold til konflikten i Vestsahara.

Foto: ABDELHAK SENNA. I mandags besluttede de marokkanske myndigheder at standse Ikeas første butik i Casablanca, Morokko.
Læs mere
Fold sammen

Regeringen i Rabat er af den opfattelse, at Sverige har kæmpet for en boykot af varer fra Vestsahara, som Marokko siden 1975 har kontrolleret størstedelen af.

Det skriver Dagens Industri.

- Vi er på vej mod en boykot af svenske virksomheder i henhold til princippet om gensidighed efter lignende kampagner for at boykotte marokkanske virksomheder, lød det i en erklæring efter torsdagens regeringsmøde i Marokko.

I mandags besluttede de marokkanske myndigheder at standse Ikeas første butik. Den officielle forklaring var, at der manglede en tilladelse. Men en nyhedsside, som er tæt på den marokkanske kongefamilie, skriver, at det skyldes Sveriges rolle i konflikten om Vestsahara.

Det svenske udenrigsministerium mener imidlertid ikke, at det er tilfældet og oplyser, at Sveriges politik omkring konflikten i Vestsahara er til intern revision.