Markedsoversigt: Trumps tilbagetog trak aktierne og renten op

På en nyhedsfattig tirsdag endte Vestas og Genmab sammen med Pandora og Rockwool i toppen af et C25-indeks, der samlet steg 1,1 pct. til 1120,55 uden markante selskabsnyheder. Kun syv aktier endte i rødt, og ingen fald var større end 0,7 pct.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

»Handelskrigen og diverse tiltag sætter fortsat dagsordenen og svinger taktstokken over aktiemarkederne,« vurderer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Amerikanerne har udsat et forbud mod handel med Huawei i tre måneder, og det skubbede aktiemarkederne op tirsdag. Og mod slutningen af dagen blev der åbnet for muligheden af endnu en folkeafstemning om brexit.

Vestas steg 3,9 pct. til 560,80 kr., efter at vindmølleproducenten har fået en ordre til Finland på 90 MW og lanceret en ny mølle. Genmab steg ligeledes 3,9 pct. til 1198,50 kr., mens Pandora steg 3,7 pct. til 251 kr. og Rockwool 2,9 pct. til 1825 kr. Alle tre uden selskabsnyt.

Zealand Pharma fik nyt fra den japanske konkurrent Takeda, som har fået udvidet behandlingsgodkendelsen af lægemidlet Gattex i USA til også at omfatte børn med korttarmssyndrom helt ned til et års alderen. Aktien steg 5 pct. til 141,60 kr., hvilket er det højeste niveau siden sommeren 2017.

Blandt sidepapirerne kom fodboldklubben Brøndby IF med tal for første kvartal. Regnskabet bød også på en nedjustering.

Brøndby IF venter nu et resultat før skat på minus 40 til minus 50 mio. kr. i år mod tidligere minus 10 til minus 20 mio. kr. på af at de sportslige resultater ikke har været på niveau med det forventede, hvilket har givet lidt lavere indtægter i første kvartal af 2019 end ventet.

Fodboldaktien steg 2,4 pct. til 0,73 kr.

Også renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg tirsdag med 2 basispoint til 0,02 pct. i forhold til mandag.

Der var mindre behov for sikkerhed, da seneste tiltag i handelskrigen - restriktioner på Huawei i USA - blev udskudt med 90 dage. Mod slutningen af handelsdagen pressede nyheden, om at den britiske premierminister Theresa May vil lade parlamentsmedlemmerne stemme om muligheden for en ny brexit-folkeafstemning renten kortvarigt op over 0,03 pct.

Fra nøgletalsfronten var der blandede signaler.

Der var nyt fra Danmarks Statistik. Den danske forbrugertillid steg i maj til 5,9 fra 3,7 i april. Dermed lå tilliden højere end gennemsnittet for de seneste seks måneder på 3,9.

Senere var der foreløbige tal for forbrugertilliden i maj i eurozonen. Der var ventet minus 7,7, mens den landede på minus 6,5.

Fra USA var derimod skuffende nyt. Salget af eksisterende amerikanske boliger i april viste et fald på 0,4 pct. i april mod ventet en stigning på 2,7 pct. I marts var der tale om et fald på 4,9 pct.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk