Markedsoversigt: SAS og Matas i fokus på grøn dag for C25-indekset

SAS og Matas løb med overskrifterne i tirsdagens danske aktiemarked, der generelt endte til den positive side med et plus på 1,2 pct. til C25-indekset, som derved lukkede i 1127,70.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Fra morgenstunden var der regnskaber fra både SAS og Matas, og for luftfartsselskabet blev der offentliggjort et overraskende stort underskud i andet kvartal.

Det skyldtes blandt andet pilotstrejken i løbet af kvartalet, som også kommer til at få indvirkning på helårets forventninger, hvor SAS tidligere ventede et positivt resultat før skat og engangsposter. Aktien faldt 9,7 pct. til 9,29 kr.

Hos Matas kunne der for fjerde kvartal berettes om en stigende omsætning og indtjening i forhold til samme periode året før. Sammen med regnskabet offentliggjorde materialistkæden købet af makeup-mærket Nilens Jord for 145 mio. kr. Aktien sluttede 4,6 pct. højere i 70,10 kr.

Blandt aktierne i C25-indekset endte softwareselskabet Simcorp som den mest stigende med et plus på 4,4 pct. til 672 kr. - dog uden umiddelbare nyheder. Aktien var faldet de forudgående tre handelsdage.

Mærsk-aktierne endte begge i plus, og for B-aktien sluttede det med en stigning på 2,7 pct. til 716 kr. Tirsdag kunne Mærsk fortælle, at branchekollegerne CMA CGM og MSC slutter sig til den digitale handelsplatform baseret på blockchain-teknologi, som den danske rederikoncern er med til at udvikle.

Mest faldende C25-aktie var ISS, som endte 1,6 pct. lavere i 193,35 kr. Det fulgte, efter at servicekoncernen mandag faldt 7,4 pct., som følge af nyheden om at det formentlig ikke står til at genvinde en stor kontrakt med det schweiziske medicinalselskab Novartis.

Det danske obligationsmarked var tirsdag præget af marginale rentebevægelser, og for den tiårige danske statsobligation endte renten uændret i minus 0,06 pct.

I resten af Europa var der også relativt roligt på obligationsmarkederne, efter at der mandag var anderledes uroligt i Sydeuropa, hvor renterne i Grækenland og Italien bevægede sig en del oven på nyheder om henholdsvis muligt valg og mulig bøde fra EU.

Fra Europa kom der tirsdag en stribe nøgletal. Først viste forbrugertilliden i Tyskland at udvikle sig svagere end ventet i juni, da indekset faldt til 10,1 fra 10,2 i maj. Økonomerne havde ventet et indeks på 10,4 ifølge Bloomberg News.

Siden kom der nyt om forbrugertilliden i eurozonen, og her endte indekset som ventet i den endelige opgørelse for maj.

Fra eurozonen kom der også den samlede økonomiske tillidsindikator, som i maj steg til 105,1 fra 103,9 i april. Økonomerne havde ventet 104,0 ifølge et estimat fra Bloomberg.

Dagens nøgletalsbuket blev rundet af med den amerikanske forbrugertillid for maj, som overraskede positivt ved at stige til 134,1 fra 129,2 måneden før. Til sammenligning var der ventet en stigning til 130,0 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk