Markedsoversigt: ISS straffet hårdt på dag, hvor renten faldt

. De seneste dages regnskaber har vist det - nedjusteringer er ikke noget investorerne tager let på. Og onsdag var turen så kommet til ISS og Netcompany, der heller ikke gik ram forbi.

Værst gik det for ISS, som gennem hele onsdag holdt fast i sin bundplacering i C25, og aktien endte med et fald på 20,1 pct. til 145,10 kr.

Servicekoncernen var med til at trække fra i C25-indekset, som endte i negativt terræn med et fald på 0,3 pct. til 1165,1.

- Tilliden til ledelsen har fået et alvorligt knæk i forbindelse med regnskabet, siger Mikkel Duus-Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord.

I forbindelse med onsdagens regnskab sænkede ISS forventningerne til overskudsgraden, der nu ses ramme over 4,2 pct. mod tidligere ventet 5,0-5,1 pct.

Blandt sidepapirerne var dagens nedjustering at finde hos Netcompany, der i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal flagede for en organisk omsætningsvækst i faste valutaer på 18,25 pct. i 2019, efter at selskabet i det foregående regnskab ventede 20-22 pct.

Nedjusteringen sendte Netcompanys aktie ned med 3,5 pct. til 284,80 kr. Trods dagens fald er aktien steget med næsten 30 pct. i år.

Modsat ISS og Netcompany fastholdt rederiet Norden forventningerne i sit regnskab for tredje kvartal, som bød på et driftsresultat, EBIT, på 11,6 mio. dollar mod et negativt driftsresultat på 6,5 mio. dollar i samme periode sidste år.

Nordens aktie faldt dog 2,3 pct. til 99,60 kr. onsdag.

FLSmidth holdt kapitalmarkedsdag i København, hvor koncernen fastholdt sine langsigtede mål, men supplerede de langsigtede med nogle marginmål på mellemlang sigt.

Aktien steg med 0,5 pct. til 257,40 kr.

Der var udbredte rentefald onsdag på de europæiske markeder - og det danske obligationsmarked var ingen undtagelse. Dermed blev rækken af dage med kursstigningerne brudt efter tre med højere renter.

Renten på den ledende tiårige danske statsobligation endte onsdag i minus 31 pct., hvilket var 2 basispoint lavere end tirsdag, hvor renten på papiret steg 4 basispoint

Renten fik et dyk, efter at den amerikanske produktivitet for tredje kvartal faldt med 0,3 pct. i stedet for den ventede stigning på 0,9 pct. ifølge et estimat fra Bloomberg News. Det er det største fald siden fjerde kvartal 2015.

Det sendte renten ned me omkring 4 basispoint i Danmark efter at tallet var leveret kl. 14.30.

Ud over det sædvanlige fokus på eventuelle nyheder omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, som der ikke var nogle væsentlige af, fik investorerne også tal for det europæiske detailsalg, der var bedre end ventet.

Salget steg i september med 0,1 pct., når man sammenligner med måneden før. Økonomerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en helt flad udvikling.

Samtidig blev tallet for august også revideret til en fremgang på 0,6 pct. mod tidligere rapporteret 0,3 pct. Også på årsbasis overraskede detailsalget klart positivt.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk