Markedsoversigt: Aktierne gik frem trods røde banker - renterne faldt

. De danske aktier steg samlet set onsdag efter en nedtur tirsdag, men samtidig fortsatte statsrenterne en spids ned inden et vigtigt rentemøde i USA ud på aftenen.

Blandt aktierne endte Jyske Bank i skammekrogen, efter banken kom med et skuffende regnskab for tredje kvartal med blandt andet en nedpræcisering af forventningerne til hele året.

Også Sydbanks friske regnskabstal fra morgenstunden, der viste, at basisindtjeningen var under pres, endte med at koste på aktiekursen.

Samlet endte C25-indekset dog med et plus på 0,8 pct. til 1156,8 onsdag.

Jyske Bank faldt onsdag med 5,4 pct. til 227,90 kr., efter at flere poster i regnskabet for tredje kvartal ikke levede op til forventningerne.

Banken nedpræciserede desuden forventningerne til 2019, der nu lyder på et resultat efter skat omkring 2,0 mia. kr. mod tidligere ventet 2,0-3,3 mia. kr.

Blandt sidepapirerne kom Sydbank ligeledes med resultater for juli, august og september. Også her var indtjeningen under pres, og aktien faldt 1,6 pct. til 133,20 kr.

Den italienske forhandler af høreapparater Amplifon, der er kunde hos både GN Hearing og Demant, leverede onsdag et sæt stærkere tal for tredje kvartal end ventet.

GN endte helt i toppen af C25 med et plus på 4,4 pct. til 283,30 kr., og Demant leverede en kursstigning på 1,9 pct. til 177,55 kr.

Energikoncernen Ørsted hentede onsdag en smule af det tabte fra tirsdag tilbage igen - med en kursstigning på 2,8 pct. til 593 kr.

Tirsdag tabte aktien 7,4 pct. på kursen efter en nedjustering af nogle langsigtede finansielle mål og annonceringen af en række sparetiltag.

Novozymes havde onsdag morgen en afløser for selskabets afgående topchef, Peder Holk Nielsen, klar. Det bliver spanske Ester Baiget, der overtager stillingen den 1. februar 2020.

Hun blev taget vel imod af investorerne, der onsdag sendte aktien op med 1,5 pct. til 315 kr.

På obligationsmarkedet var der mindre rentefald onsdag - forud for aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt til minus 0,33 pct. - eller med 1 basispoint fra tirsdag.

Allerede inden rentemødet landede der tal for den tyske arbejdsløshed, der i oktober steg med 6000 ledige - eller dobbelt så mange som ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Arbejdsløsheden endte på 5,0 pct.

Fra eurozonen var en række tillidsbarometre en blandet buket - og onsdag eftermiddag kom forløberen for fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, der var bedre end ventet.

Modsat varslede BNP-tal for tredje kvartal en amerikanske økonomi, der gik ned i gear i årets tredje kvartal. Økonomien voksede med 1,9 pct. i tredje kvartal af 2019 i forhold til andet kvartal i år opgjort i annualiserede tal.

I andet kvartal voksede det amerikanske bruttonationalprodukt (BNP) til sammenligning med 2,0 pct.

Vækstbilledet i USA i tredje kvartal var dog stærkere end ventet, da økonomerne havde forudset en vækstrate på 1,6 pct. i perioden.

/ritzau/FINANS

Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk