Markant stigning i tvangsauktioner

I juni måned blev 513 ejendomme sat på tvangsauktion. Det er en stigning på 60 procent siden maj.

Flere danskere oplever at deres hus, lejlighed eller landbrug bliver sat på tvangsauktion. I juni måned kom 513 ejendomme under hammeren. Det er en stigning på 60 procent i forhold til maj, hvor 321 ejendomme kom på tvangsauktion. Det viser den seneste opgørelse fra www.tvangsauktioner.dk, som annoncerer alle kundgjorte tvangsauktioner over fast ejendom i Danmark.

Og sammenligner man med samme måned sidste år, så er der tale om en stigning på 170 procent. I juni 2008 var antallet nemlig nede på 190 tvangsauktioner.

Debitor Registret, der er Danmarks næststørste skyldnerregister, forudser, at stigningen vil fortsætte og blive fordoblet i løbet af de næste 12 måneder. Udviklingen afhænger dog af antallet af konkurser og deraf følgende afskedigelser i den kommende tid.

Tallene fra www.tvangsauktioner.dk viser hvor mange auktioner, der blev afholdt i juni 2009. Der er taget højde for aflyste og omberammede auktioner samt 2. auktioner. Tallene adskiller sig således fra tal fra Danmarks Statistik, der beskriver, hvor mange auktioner der blev bekendtgjort i Statstidende i juni måned 2009.

/ritzau/