Markant nedtur i KFX-indekset

Ligesom resten af Europa var det danske aktiemarked præget af kraftige kursfald i løbet af torsdagen. GN Store Nord og Coloplast mistede begge mere end 3 pct., mens ISS steg efter kapitalforhøjelse.

KFX fortsatte torsdag den negative tendens, der har præget det danske hovedindeks i den sidste uges tid. I slutningen af dagen lå indekset således hele 1,2 pct. nede i kurs 279,44, og var dermed blandt de mest faldende af de europæiske hovedindeks, der stort set alle endte i rødt. Ud af de 21 KFX-aktier kunne fem aktier notere fald på over 2 pct., mens kun fem lå i plus. Det var først og fremmest A.P. Møller - Mærsk der vejede tungt med fald i A- og B- aktien på henholdsvis 1,6 pct. og 2 pct.

De største procentvise fald blandt KFX-aktierne stod DSV (- 2,4 pct.) og GN Store Nord (- 3,9 pct.) for. Ligeledes fik Group 4 Securicor et pænt nøk nedad med et fald på 2,1 pct., mens Københavns Lufthavne og Lundbeck endte med fald på henholdsvis 1,9 pct. og 1,8 pct.

Coloplast bidrog ligeledes til stemningen med et kurstab på 3,2 pct. Det skete, efter Danske Bank valgte at fastholde sin Hold-anbefaling på aktien med uændrede indtjeningsestimater. I følge banken er baggrunden for dette, at selskabet har annonceret prisfald på selskabets stomi-produkter grundet den tyske sundhedsreform.

TDC kunne notere sig et fald på 1,8 pct. efter en artikel i Dagbladet Børsen. I følge artiklen regner telekoncernen i øjeblikket på at satse på privatkunder i stedet for kun erhvervskunderne på tværs af landegrænser i Norden.

I den modsatte ende var Danisco i front med en stigning på 1,9 pct., efter Deutsche Bank havde hævet kursmålet på selskabet fra 345 kr. til 380 kr. Jyske Bank markederede sig ligeledes med et kurshop på 0,5 pct.

Dagens største nyhed blandt KFX-selskaberne kom fra ISS, der vil udstede nye aktier til markedskurs for omkring 750 mio. kr. Kapitalforhøjelsen skal sikre, at rengøringsselskabet har finansielle ressourcer nok til at foretage fremtidige opkøb. De nye aktier vil blive tegnet af Danske Bank Markets og Alfred Berg/ABN AMRO Rothschild, som derefter vil sælge aktierne i en private placement. I slutningen af sidste måned udstedte koncernen ny gæld for 500 millioner euro til det samme formål. ISS har indtil videre opkøbt 96 virksomheder i år med en samlet årsomsætning på 6,2 milliarder kr. i følge RB- Børsen. ISS faldt umiddelbart efter nyheden, men genvandt terræn i løbet af dagen og endte med en stigning på 1,9 pct.

IC Companys var dagens mest stigende aktie på Fondsbørsen med en kursgevinst på 6,2 pct., og fortsatte dermed de seneste måneders kursfest