Markant centralbank-chef: På tide at hæve renten

Amerikansk pengepolitik er "ekstrem", og det er på tide at begynde at hæve renten samt reducere balancen til "mere normale niveauer".

Amerikansk pengepolitik er »ekstrem«, og det er på tide at begynde at hæve renten samt reducere balancen til »mere normale niveauer«. Det var budskabet fra Federal Reserves regionale chef i St. Louis, James Bullard, i en tale fredag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN CROSBY

Det var budskabet fra Federal Reserves regionale chef i St. Louis, James Bullard, i en tale fredag aften, ifølge Bloomberg News.

- Jeg er fortsat en fortaler for, at begynde at forberede den pengepolitiske normalisering, sagde James Bullard.

Han vurderede, at Federal Reserve har nået deres mål, hvilket taler for en normalisering af den "ekstreme" pengepolitik.

James Bullard understregede efter talen, at den kommende normalisering vil ske "gradvis", og at han pointerede, at man tage udvalgets ord bogstaveligt i den henseende.

Han henviste til den tidligere rentestramning (2004-2006), hvor Federal Reserve "mekanisk" hævede renten med 25 basispoint på 17 på hinanden følgende FOMC-møder.

- Det viste sig i sidste ende, at være en global makro-økonomisk katastrofe. Da vi var kommet op på relativt normale satser væltede boligkrisen ind over os, lød det fra James Bullard.