Mareridtsår for mangemilliardær: Fik store aktieklø i 2015

Den ikoniske mangemilliardær Warren Buffett har haft et rigtig skidt 2015. Den 85-årige amerikaner har ry for at være en af verdens skrappeste investorer, men har udsigt til sit værste aktieår siden 2009.

Den amerikanske milliardær Warren Buffett har haft en dårlig hånd med sine investeringer i 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: BILL PUGLIANO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske investeringsguru Warren Buffett har haft knas med sine investeringer i 2015.

Den 85-årige milliardær er berømt og berygtet for at spotte og købe aktier, før resten af markedet ser potentialet, men i år er det Warren Buffets tur til at halse bagefter. Sammenlignet med den generelle markedsudvikling i USA lander den amerikanske milliardærs selskab Berkshire Hathaway et afkast, der er 11 pct. dårligere. Det skriver Financial Times.

Over de seneste 12 måneder har det knebet med Buffetts træfsikkerhed i aktier som eksempelvis Coca-Cola, American Express, Wells Fargo og IBM. Alene i 2015 er den amerikanske milliardærs investering i American Express faldet med næsten 25 pct.

Forbes ranglister den Warren Buffet som verdens tredje rigeste mand i en gylden multimilliardærklub, hvor han kun bliver overgået af Microsoft-grundlæggeren Bill Gates og mexicanske Carlos Slim. Warren Buffett råder helt konkret over en pengetank, der tidligere på året blev opgjort til næsten 500 mia. kroner.

Den aldrende amerikaner er kendt som en ivrig filantrop og har tidligere sagt, at 99 pct. af hans formue skal gå til velgørende formål, når han dør.