Manhattans milliardærkvarter ramt af uvante tvangsauktioner

For anden gang på kort tid sker noget uhørt i den helt dyre del af Manhattan. En lejlighed er røget på tvang.

Flere lejligheder i den helt dyre ende af Manhattan er røget på tvang. Free/Colourbox / Arkiv Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den sydlige ende af Central Park på Manhattan ligger det, der bliver kaldt »billionaires row«, milliardærernes gade. Nogle af køberne har dog øjensynligt ikke haft penge nok, for nu er det ramt af flere konkurser.

Det skriver finansmediet Bloomberg, der samtidig anfører, at den seneste tvangsauktion kan være den største i byens historie.

Den falder i bygningen One57, hvor lejlighed 79 er røget på tvang. Den 580 kvadratmeter store lejlighed blev solgt for 509 millioner dollar - svarende til 3,4 milliarder kroner -  i 2014.

I 2015 blev der udtaget en lån i lejligheden på 35,3 millioner dollar. Men der er ikke blevet betalt af på lånet, så nu ryger lejligheden på tvangsauktion.

»Det er nok den største tvangsauktion, vi har set nogensinde inden for luksuslejligheder. Jeg kender ikke til nogen større,« siger Donna Olsham, chef for ejendomsmægleren Olshan Realty til Bloomberg.

Sidste måned røg en lejlighed på 56. etage i samme bygning på tvang. Den var købt for 21,4 millioner dollar i 2015.

One 57 ligger på vejen West 57, der er kendt som "billionaires row" på grund af sine enormt dyre lejligheder. Ifølge Bloomberg er ingen lejligheder på »billionaires row« røget på tvang før.