Mange vil støtte Skype

To investorer lægger 114 millioner, og tyske Siemens og danske RTX er klar med trådløse telefoner, der kan bruges til at ringe gratis.

Der er bud efter det dansk-svenske computerprogram Skype, som gør det muligt at telefonere stort set gratis over internet.

Først lagde to internationale investeringsfirmaer 114 millioner kroner i Skype Technologies, så aftalte Siemens at gøre det muligt via Skype at ringe gratis fra deres trådløse mobiltelefon, og senest har Nørresundby-virksomheden RTX Telecom lanceret en trådløs Skype-telefon.

Modellen fra RTX, der producerer trådløs teknologi, kan desuden bruges på det almindelige telefonnet, så man ikke skal have to telefoner. Desuden viser telefonen de skærmbilleder, som Skype-brugere er vant til, så man let kan se, hvilke kontakter der lige nu har tændt for forbindelsen. Telefonen kobles til PCen via USB-stikket.

Siemens-løsningen giver adgang til en række internet-tjenester som straksbeskeder, chat, netradio og elektronisk post via den trådløse telefon, som især er møntet på hjemmemarkedet.

Skype, som blev lanceret sidste år, er hentet fra internet omkring ni millioner gange, hvilket dog ikke nødvendigvis betyder, at ni millioner anvender programmet.

De to investorer er det amerikanske Draper Fisher Jurvetson og det europæiske Index Ventures.