Mandagens aktier: Lavere efter dollarfald - Ambu stiger

Rekordsvag dollar og fredagens skuffende arbejdsløshedstal fra USA lagde mandag middag en dæmper på investorernes købelyst.

Herhjemme var der mandag fald i cirka tre fjerdedele af KFX-medlemmerne. Lyspunkterne skulle i stedet findes blandt de mindre virksomheder, heriblandt Denka, der rettede sig efter et fald fredag.

KFX-indekset lå ved 11.45-tiden 1,03 point lavere end fredag i 284,79, efter tilbagegang i blandt andre A.P. Møller - Mærsk A og B på henholdsvis 200 kr. og 100 kr. til kurserne 45.400 og 46.100.

Derimod genvandt Vestas 0,25 kr. til kurs 65 efter et fald på 1,25 kr. fredag, da koncernen ellers meldte om tre nye spanske ordrer til en værdi af 100 mio. euro. Ifølge økonomisk Ugebrev, tror vindmølleproducentens administrerende direktør, Svend Sigaard, ikke på forudsigelserne om en global markedsvækst på 25-30 pct. til næste år.

- Der er en række projekter i de dollarbaserede områder, som vi ikke tror bliver til noget. Vi oplever prisstigninger på grund af den lave dollarkurs og de stigende stålpriser. Derfor kan der være en række af de her projekter, som bliver udskudt eller simpelthen ikke bliver bygget, fordi de ikke er rentable, siger Svend Sigaard til ugebrevet.

Euroen lå ved middagstid i 1,3450 dollar, eller blot 0,11 cent fra det højeste niveau nogensinde.

Hos Ambu er man ligeledes ramt af dollarfaldet, men selskabet klarede sig alligevel bedre end ventet i sidste regnskabsår og hævede udbyttet med 43 pct. til 2 kr. pr. aktie. Toplinien viste en omsætning på 608 mio. kr. mod ventet 600 mio. kr., og resultatet af primær drift før goodwill (EBITA) blev på 94 mio. kr., mens der blot var stillet et EBITA-resultat på 65 mio. kr. i udsigt. I 2004/05 ventes et EBITA-resultat på 85 mio. kr. Aktien steg 2 kr. til kurs 135, umiddelbart efter regnskabet, men havde ved middagstid sat sig igen til kurs 133.

Imens havde investorerne et godt øje til Denka Holding, der fredag fastholdt forventningerne i sit halvårsregnskab, men alligevel faldt 27 kr. Mandag blev nedturen godt og vel annulleret, idet møbelkoncernen genvandt 37 kr. til kurs 335.

Blandt biotekselskaberne lå Genmab 2,5 kr. højere i kurs 97, efter at selskabet i weekenden fremlagde positive forsøgsresultater fra fase I/II forsøgene mod lymfekræft. Det skete på en konference i San Diego i Californien.

(RB-Børsen)