Manchester Uniteds udgifter løber fra indtægterne

Fodboldklubben Manchester United har fået flere penge i kassen fra tv-indtægter, sponsoraftaler og salg af merchandise, men indtægterne er ikke vokset i samme fart som omkostningerne, og derfor havde klubben minus på bundlinjen i tredje kvartal.

Arkivfoto. Fodboldklubben Manchester United har fået flere penge i kassen fra tv-indtægter, sponsoraftaler og salg af merchandise, men indtægterne er ikke vokset i samme fart som omkostningerne, og derfor havde klubben minus på bundlinjen i tredje kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nigel Roddis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser regnskabet fra den engelske fodboldklub, der er noteret på børsen i New York.

Manchester Uniteds omsætning steg med 3,1 pct. til 127,2 mio. pund i januar, februar og marts, men bundlinjen viser et minus på 3,8 mio. pund mod et plus på 13,7 mio. pund i samme periode sidste år.

Klubbens omkostninger er steget 27 pct. til 129,8 mio. pund, og det dækker blandt andet over højere udgifter til medarbejderstaben, hvor udgifterne er steget 10,3 mio. pund. I samme periode er antallet af ansatte steget til 888 fra 797.

Samtidig har der været stigende udgifter til at betale udehold i forbindelse med cup-kampe, hvor holdene deler indtægterne, ligesom Manchester United også har tabt på en ugunstig udvikling i valutakurserne.

Manchester United er dog tilfreds resultaterne og hæfter sig med flere sportslige højdepunkter gennem sæsonen.

- Som vi nærmer os slutningen af sæsonen, er jeg tilfreds med, at vi indtil videre vundet to trofæer og kan se frem mod at kæmpe om endnu et i Europa League-finalen - som er det eneste trofæ, vi endnu ikke har vundet, siger næstformand Ed Woodward i en kommentar til regnskabet.

- Vi ser frem til en stærk afslutning på året. Både på og uden for banen, siger han.

Manchester United har vundet den engelske ligacup tidligere i år, mens klubben i starten af sæsonen vandt Community Shield efter en sejr over sidste sæsons Premier League-vinder, Leicester City. Til gengæld har resultaterne været mere svingende i Premier League, hvor klubben i øjeblikket ligger nummer seks.

I Europa League-finalen, der spilles i næste uge, er modstanderen hollandske Ajax.

Trods underskuddet i tredje kvartal har den engelske fodboldklub opjusteret forventningerne til årets resultater, så det nu venter en omsætning på 560-570 mio. pund og et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 185-195 mio. pund.

De tidligere forventninger hed en omsætning på 530-540 mio. pund og en EBITDA-indtjening på 170-180 mio. pund.

Længere nede i regnskabet er Manchester Uniteds gæld steget med 5 pct. til 366,3 mio. pund, men det skal ses, i lyset af at pund er svækket over for dollar, som gælden er optaget i.

Manchester Uniteds aktionærer bliver desuden stillet et udbytte på 0,09 dollar i udsigt, som bliver udbetalt i juni.

I Danmark er det yderst sjældent, at fodboldklubber betaler udbytte til aktionærerne, da overskuddet typisk bliver brugt på investeringer i spillertruppen.