Malaysisk korruptionssag for milliarder

Mere end en mia. dollar er forsvundet fra den malaysiske statskasse. Dog tyder meget på, at pengene ikke er rejst så langt, da internationale finansielle detektiver mener at have sporet transaktionerne til den malaysiske premierminister, Najib Razaks, konto.

Malaysia's hovedstad, Kuala Lumpur. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bazuki Muhammad / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Wall Street Journal.

Sagen begyndte da premierministeren modtog en milliard donation fra et medlem af den Saudi Arabiske kongefamilie, der blev overført til en statsejet fond drevet af den malaysiske regering, den såkaldte 1MDB.

Da mistanken om korruption bredte sig i Malaysia valgte premierministeren at sende 681 mio.dollar tilbage til Saudi Arabien. Dog viser det sig, at pengene har været sendt ud i et bredt net af transaktioner i flere af Asiens afkroge, og at en del af pengene har fundet vej til Najib Razaks lommer.

1MDB, der står for 1Malaysia Development Berhad, blev etableret for flere år siden med henblik på at generere økonomisk vækst i landet. Sidste år kom det frem, at en del af fondens midler blandt andet blev brugt på projekter, der hjalp Najib Razak med at genvinde magten i Malaysia i 2013.