Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
HTS-Arbejdsgiverforeningens adm. direktør Ole Krog er ved at opbygge sin egen erhvervspolitiske platform og en ny kommunikationsafdeling, så man inden for kort tid er klar til at tage konkurrencen op med HTS-Erhvervsorganisationen (HTS-I ).
Fusionen mellem de to HTS-organisationer røg på gulvet i januar, og nu melder de første arbejdsgivere sig ud af HTS-I som en direkte konsekvens af bruddet.
Det drejer sig om store virksomheder, som Group 4 Falck, Arriva, Berendsen Textil Service og Forenede Service, som tidligere har haft dobbeltmedlemskab og været samlet i Serviceudvalget under HTS-I.
»Falck har i dag (i går,red.) meddelt HTS-I, at vi flytter vores erhvervspolitiske medlemskab over i HTS-A. Vi har vurderet, at vores interesser bliver bedst varetaget i en organisation, der også har den arbejdsmarkedspolitiske del,« siger Allan Søgaard Larsen, koncernchef i Group 4 Falck.
Fokus på medarbejderne
Allan Søgaard Larsen mener ikke, at Group 4 Falck kan undvære HTS-As fokus på forhandling af overenskomster.
»Jeg har svært ved at forestille mig, at være i en forening, hvor det helt fundamentale grundlag for virksomhedens drift, nemlig vores 7.000 medarbejdere, ikke er en del af relationerne. I Falck har vi historisk et meget tæt forhold til 3F, og jeg opfatter fagbevægelsen som en stærk erhvervspolitisk kraft,« siger Allan Søgaard Larsen.
Berendsen Textil Service er også tilfreds med, at HTS-Arbejdsgiverforeningen (HTS-A) fremover vil til at varetage servicevirksomhedernes erhvervspolitiske interesser.
»Men jeg vil ikke betale to gange for det samme. Det betyder, at vi melder os ud af HTS-I, men bliver i HTS-A,« siger Christian Ellegaard, adm. direktør for Berendsen Textil Service.
Forudset farvel
I HTS-Erhvervsorganisationen nedtoner man dramatikken omkring de første udmeldinger, fordi der er tale om virksomheder, som oprindelig kom fra den del af organisationen, som blev døbt HTS-A i 2002.
»Overflytningen af medlemmer er en beklagelig med direkte konsekvens af, at HTS er nedlagt og opløst. Hos os, er der ikke enkeltvirksomheder, som bidrager med store kontingenter, og derfor har det ikke en væsentlig betydning for erhvervsorganisationen HTS-I,« siger Lars Krobæk, adm. direktør for HTS-I.
Han mener, at det bliver svært at konkurrere med HTS-Is erhvervspolitiske aktiviteter.
Det skyldes blandt andet, at erhvervsorganisationen har beholdt HTS pladser i Globaliseringsrådet, Konkurrencerådet og det Økonomiske Råd. Samtidig råder HTS-I over organisationens Bruxelleskontor.