Magert år for Laurids Jessen

Der blev ingen bonus til VT Holdings administrerende direktør Laurids Jessen for 2003. Men der ligger stadig mange millioner og venter på ham, den dag de sidste selskaber er solgt fra.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>VT Holdings administrerende direktør Laurids Jessen, der sidste år fik en omdiskuteret og bemærkelsesværdigt høj bonus på 31,7 millioner kroner oven i lønnen, måtte for 2003 tage til takke med sin normale gage på 3,8 millioner kroner.

Laurids Jessens bonusordning var ellers det store samtaleemne sidste sommer. Det udløste et ramaskrig, da det kom frem, at hans aflønningsvilkår var blevet ændret, så de bedre afspejlede, at det nu gælder om at få solgt konglomeratets virksomhedsportefølje til de højest mulige priser.

Da et par af de store aktionærer - ATP og Danica - fandt ud af, at der var indgået en sådan aftale, og at den udløste en bonus på knap 32 millioner kroner til Laurids Jessen for salgene af Jotipac og Blücher Metal, råbte de vagt i gevær og nægtede at stemme for decharge for bestyrelse og direktion. Bestyrelsen trådte derfor tilbage, og der blev senere valgt en ny. Indtil da havde Jessen fået bonus afhængigt af VT Holdings resultater og avancer ved salg af virksomheder samt af kursudviklingen på VT Holding-aktien.

Men da det sidste ikke længere var særligt attraktivt, når VT holding skulle til at udlodde genvinsterne fra virksomhedssalg gennem tilbagekøb af aktier, blev hans »lønpakke« erstattet af en fast løn plus en bonus, der afhang af fortjenesten på salg af virksomheder.

Udsigt til 28 mio. kroner
Sidste år solgte VT Holding de to virksomheder Derby og Agrometer med et samlet tab på 20,3 millioner kroner. Da der således ikke er nogen fortjeneste ved salgene, lyder Laurids Jessens bonus for 2003 på nul kroner.

Til gengæld venter der en samlet bonus på 28 millioner kroner, hvis de fem tilbageværende virksomheder i afviklingsselskabet - Denka Lift, Gram Commercial, Schades, SDC Dandisc og Skako - bliver solgt til den bogførte værdi 31. december 2003, fremgår det af selskabets årsrapport.