Mærsk står foran mareridt

Krisen kradser så voldsomt på Esplanaden, at 2009 allerede nu ligner et mareridt. Flere af rederiets konkurrenter sejler gratis mod betaling af brændstoftillæg

Læs mere
Fold sammen
A.P. Møller-Mærsk står foran rederiets nok værste år nogensinde. 2009 er blevet indledt med en katastrofal mangel på fragtopgaver i virksomhedens containerrederi, Maersk Line. Den økonomiske krise har fået forbrugerne til at droppe mange indkøb, og mængden af last, der skal krydse oceanerne, er derfor dykket faretruende, skriver Berlingske Tidende.

- Vi må forvente, at vi i år vil blive tvunget til at lægge endnu flere containerskibe op end de otte, som vi foreløbig har taget ud af drift, siger Michel Deleuran, head of networks and products i Maersk Line.

Faldet i mængden af fragt er så alvorlig for alle i branchen, at Mærsk nu er oppe mod en desperat konkurrence og styrtdykkende priser. En række af Maersk Lines konkurrenter er så pressede, at de tilbyder at sejle kundernes fragt helt gratis, mod at kunderne nøjes med at betale en række brændstoftillæg.

/ritzau/