Mærsk giver mere information i korruptionssag i Brasilien

Mærsk siger, at selskabet frivilligt har givet informationer til de brasilianske myndigheder for at hjælpe dem med deres undersøgelse.

Læs mere
Fold sammen

En ansat i Mærsks brasilianske afdeling blev i sidst måned bedt om at opgive yderligere information til de brasilianske myndigheder i forbindelse med, at det danske selskab er involveret i en undersøgelse om korruptionsanklager forbundet med det statsstyrede, brasilianske olieselskab Petrobras.

Det skriver Reuters.

Ifølge de brasilianske anklagere er Mærsk en af mange udenlandske virksomheder, som bliver kigget efter i sømmene for at afklare, om selskabet har bestukket tidligere ledere af Petrobras.

Danske Mærsk siger, at selskabet frivilligt har givet informationer til de brasilianske myndigheder for at hjælpe dem med deres undersøgelse. Selskabet fortæller desuden, at det ikke har fundet beviser på, at det skulle have indgået i nogle uhensigtsmæssige eller ulovlige aktiviteter.

Ifølge Reuters forklarer Mærsk, at det er kutyme at anvende mæglere for at promovere tank-operatørernes services til kunder over hele verden, og at det desuden også er normalt at betale mæglerne en kommission på 1,25 pct. af indtjeningen på deres charterkontrakter.

Ifølge de brasilianske anklagere mødtes Mærsk første gang med dem i juli 2014. Den nye anmodning om yderligere information til de brasilianske myndigheder modtog selskabet 10. august.

Dagbladet Børsen har tidligere skrevet, at sagen omhandler Petrobras forhenværende direktør, Paulo Roberto Costa, der angiveligt har modtaget penge fra Mærsks brasilianske agent til gengæld for fortrolige oplysninger, der kom Maersk Tankers til gode.