Mærsk forventer at tjene flere penge – kursen flyver til vejrs

Mærsk forventer at tjene betydeligt mere på driften i år end oprindeligt antaget. Derfor opjusterer rederigiganten forventningerne til årets driftsresultat. Kursen steg kraftigt med næsten otte pct. på nyheden.

A.P. Møller - Mærsks topchef Søren Skou lægger op til et positivt tredje kvartalsregnskab med en betydelig opjustering af forventningerne til driftsresultatet. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

A.P. Møller - Mærsk opjusterer sine forventninger til årets driftsindtjening med 400 til 800 mio. dollar og forventer nu et driftsresultat på mellem 5,4 og 5,8 mia. dollar mod tidligere fem mia. dollar

Det oplyste rederi- og shipping-giganten i en fondsbørsmeddelelse mandag eftermiddag.

Ifølge meddelelsen sker det blandt andet på grund af faldende brændstofpriser, men også bedre kapacitetsudnyttelse på skibene, et pålideligt netværk og marginforbedringer på Mærsks havneforretning.

»APMM har i tredjekvartal, trods lavere global vækst i efterspørgslen og lavere fragtrater, opnået et bedre resultat end forventet i Ocean-segmentet, drevet af stærkere pålidelighed og kapacitetsudnyttelse kombineret med lavere priser på brændstof samt fortsatte marginforbedringer i Terminal & Towage, hvilket har resulteret i stærkere finansielle resultater end forventet i kvartalet,« skriver Mærsk i fondsbørsmeddelelsen.

Overraskende opjustering

Mærsk kommer med tredje kvartals regnskab 15. november og har derfor ikke yderligere kommentarer til opjusteringen.

Nyheden blev rigtig godt modtaget på aktiemarkedet, hvor kursen på Mærsks A-aktier steg med 7,8 pct. mandag eftermiddag.

Opjusteringen overrasker ifølge Sydbanks Mærsk-analytiker Mikkel Emil Jensen, som ser det som et udtryk for, at Mærsk tilsyneladende har evnet at omstille sig med en ny strategi i et marked, hvor efterspørgslen er vigende. Det skriver Ritzau Finans.

»Selskabets forventning om at blive mere profitabel inden for Ocean er i sin spæde start. Det er stadig et langt træk, som man tydeligvis er kommet godt i gang med, og som man over de kommende år vil kunne levere på,« siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.