Maersk Air søger partnere

Sammenhold gør stærk, når man står uden for alliancerne, lyder arbejdstesen for Maersk Air-direktør Finn Øelund, som søger samarbejde med flest muligt.

Læs mere
Fold sammen
Maersk Air går målrettet efter at etablere samarbejdsaftaler med så mange som muligt i luftfartsbranchen.

Sønderjyske Cimber Air kan blive Maersk Airs næste formelle samarbejdspartner. De to selskabers direktører har indledt sonderinger om tæt samarbejde om billetsalg til kunder, som ønsker at flyve ud i Europa med Maersk Air.

»Vi er interesseret i at samarbejde med så som mange som muligt, der står uden for alliancerne. Det bedste for kunderne ville jo i virkeligheden være, hvis alle selskaberne fløj ind i hinandens rutenet, sådan at selskaberne hver især skulle gøre sig fortjent til at få fælleskunderne ombord i sine fly,« siger adm. direktør Finn Øelund.

Cimber Air står alene på det danske marked, efter at SAS sidste år solgte sine aktier i Cimber Air.

Finn Øelund ønsker derudover at få samarbejdsaftaler med blandt andre Nordic Airlink, Norwegian, Air Greenland og Atlantic.

Blandt de store europæiske flyselskaber har Maersk Air i forvejen mindre billetsamarbejder med hollandske KLM, tyske Lufthansa og Air France.

Maersk Airs massive indtog på det franske marked som lavprisselskab har dog ført til knubbede ord fra Air France. Således har den franske flygigant meddelt, at et fortsat samarbejde på ruten Billund-Paris er vanskeligt, og at man ikke vil samarbejde med Maersk Air på nye ruter.