Maersk Air-selskab udskifter flyflåde

Maersk Airs datterselskab, Star Air, udskifter de næste to år hele sin flåde af fragtfly.

Læs mere
Fold sammen
Maersk Airs heelejede datterselskab, Star Air, udskifter over de kommende to år hele sin flåde af fragtfly.

Star Air leaser i alt 11 fragtfly af typen B767 med levering over 14 måneder.

Star Air's administrerende direktør, Maersk Air-direktør Finn Øelund, ser udskiftningen af flyflåden som en milepæl for selskabet.

»Star Air blev etableret i 1987 og har udviklet sig til en fornuftig forretning. Selskabet udfører fortrinsvis fragtflyvning for det amerikanske pakkedistributionsselskab United Parcel Service, UPS, og de nye fragtfly betyder, at Star Air får endnu bedre mulighed for også at tilbyde sin service til andre europæiske kunder,« siger han.

Star Air opererer i dag fragtfly af typen Boeing 757-200 Parcel Freighter. I løbet af 2005 og 2006 vil Boeing 757-200 flåden blive erstattet af 11 større fly af typen Boeing 767-200 Special Freighter.

Med operationscentrum i lufthavnen i Køln udfører Star Air i dag fragtflyvninger hovedsageligt for UPS i Europa, og de indlejede fragtfly skal indgå i videreudviklingen af selskabets aktiviteter. Star Air oplyser samtidig, at selskabet har indgået en længerevarende aftale med UPS om fragtflyvning i Europa.

Alle fly er leaset og opereres på dansk nationalitetsregister. De første to fly bliver leveret henholdsvis marts og april 2005 og kan efter ombygningen laste cirka 42 tons fragt.