Mæglingsforslag ventes på det private område

DA og LO indleder torsdag eftermiddag drøftelser om et samlet mæglingsforslag for overenskomsterne på det private område, oplyser forligsmand Asbjørn Jensen.

Læs mere
Fold sammen
Dermed er der lagt op til, at balladen om den centrale barselsfond for første gang kommer i spil, siden forligsmanden satte fonden på stand-by for tre uger siden. Det er facit efter et kort møde mellem hovedorganisationerne og Asbjørn Jensen tirsdag aften.

- Vi har stort set afsluttet de decentrale forhandlingerne, og derfor er det på tide, at DA og LO begynder at forhandle et mæglingsforslag sammen, siger Asbjørn Jensen.

Status inden mødet var, at lidt mere end 94 procent af de 650.000 LO-medlemmer havde fået en aftale på plads. Af de store områder hænger kun en ny overenskomst for 22.000 slagteriarbejdere, organiseret i NNF.

Asbjørn Jensen ville ikke gætte på, om de sidste overenskomster bliver færdige, inden mæglingsforslaget er udformet. Derimod sætter han gerne en tidsramme for det samlede mæglingsforslag.

- Jeg regner med, at det ligger klar senest i løbet af weekenden, siger han.

Inden forslaget bliver offentliggjort, skal det først gennem en række tekniske tjek i forbund og organisationer. Derfor ligger det næppe helt klart før en gang i næste uge.

Efter mere end 200 timers forhandlinger i Forligsinstitutionen om en ny overenskomst for 22.000 slagteriarbejdere gik Dansk Industri (DI) og Nærings- og Nydelsesmiddel Forbundet (NNF) tirsdag i tænkeboks.

Det er et krav fra arbejdsgiverne, der skiller parterne, og ifølge NFF vil det kunne få forhandlingerne til at bryde sammen. Slagteriområdet er det sidste store område, som forligsmand Asbjørn Jensen satser på at få i hus inden et samlet mæglingsforslag.

/ritzau/