Maconomy indkasserer kursløft på IBM-aftale

KFX-indekset fortsatte linien og steg for ottende børsdag i træk. GN Store Nord stod i spidsen for KFX, mens Vestas i sidste sekund blev dagens største taber. Maconomy vandt på IBM-aftale.

Læs mere
Fold sammen
De europæiske aktiemarkeder nød godt af en styrkelse af dollaren over for euroen tirsdag morgen. Styrkelsen gav nemlig en positiv stemning, og således kunne også det danske hovedindeks, KFX, sammen med dagens virksomhedsspecifikke nyheder fortsætte den positive linie.

KFX-indekset er endnu ikke endt i negativt terræn siden årsskiftet på de i alt otte handelsdage. Tirsdag indkasserede KFX et plus på 0,6 pct. og endte dermed i kurs 259,04.

Det var hovedsæts- og høreapparatsproducenten GN Store Nord (+ 3,2 pct.), der kunne notere sig dagens største procentvise stigning. Selskabet meddelte, at datterselskabet GN Netcom har indgået en aftale med Asiens største producent af mobiltelefoner, Samsung, om leverance af GN Netcoms trådløse (Bluetooth) headset. Således har GN Store Nord nu indgået aftaler med både Motorola, Siemens og Samsung på et område, som spås store vækstrater. Aftalens påvirkning på GN Store Nords forventninger for 2004 må aktiemarkedet dog vente med at se til årsregnskabets offentliggørelse den 26. februar.

Nyhederne fra Lundbekcs partner Forest Labs. fortsatte tirsdag. Den amerikanske partner meddelte, at joint venture alzheimermidlet Ebixa nu er lanceret i hele USA. Nyheden kommer dog samtidig med, at midlet af et skotsk rådgivningsorgan i går blev stadfæstet som værende ikke anbefalingsværdigt som middel mod svær alzheimer. Rådgivningsorganet mener, at midlet er for dyrt målt i forhold virkningen. Ebixa er dog fortsat eneste middel på markedet mod alzheimers, og Lundbeck endte dagen med et plus på 1,4 pct.

Vindmølleproducenten NEG Micon måtte med 1,8 pct. efter en amerikansk miljøorganisation vil sagsøge selskabet for fugledrab i en omkring 15 år gammel vindmøllepark. Problemet er, at møllerne tager livet af tusindvis af beskyttede fugle, og vindmølleindustrien har ikke gjort noget meningsfuldt for at stoppe det, udtaler Jeff Miller, der er talsmand for miljøgruppen til Ritzau. Den fusionsaktuelle Vestas-aktie lå dagen igennem lige i halene på NEG Micon, men på de sidste fire sekunders 45 handler gled kursen yderligere 3,2 pct. Dermed blev Vestas med et slag dagens mest faldende aktie i KFX med 5,0 pct.

Blandt sidepapirerne fløj softwareselskabet Maconomy (+ 10,3 pct.) i vejret efter offentliggørelsen af, at selskabet har indgået en aftale med IBM. Aftalen betyder, at selskabet kommer med i IBMs program, der sikrer softwareleverandører teknisk og marketingssupport. Maconomy undlod dog at fortælle, hvad selskabet forventer at kunne hente i gevinster på aftalen.

Porebetonsproducenten H+H International steg 4,1 pct., efter selskabet opjusterede sine resultatforventning til 2003.