Lyft og Waymo slår sig sammen mod Uber

Samarbejdet intensiverer kapløbet om at gøre selvkørende biler tilgængelige for folk, og Uber må nu også skæve til overhalingsbanen.

Waymos CEO John Krafcik afslører en selvkørende Chrysler Pacifica Minivan Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE WHITE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

”Waymo har dagens bedst udviklede teknologi inden for selvkørende biler. Sammen har vi et fælles mål om at udforme verdens bedste transporttilbud,” siger en pressetalskvinde fra Lyft til New York Times.

Waymo er en del af Alphabet, Googles moderselskab, som arbejder med selvkørende bilteknologi, mens Lyft er næststørste bildelingstjeneste i USA efter Uber.

”Lyfts vision om at ændre den urbane transport vil gøre det muligt for os at nå flere med vores selvkørende teknologi,” siger en repræsentant fra Waymo om samarbejdet.

Udfordrer Uber

Når de to Silicon Valley-selskaber slår sig sammen, bliver det en betydelig stærkere konkurrent for Uber.

Selv om Lyft er nummer to blandt bildelingstjenesterne i USA, er der et stort spring op til Uber, og de to selskaber er bitre rivaler. Det er også et kapløb mellem Waymo og Uber om at udvikle teknologi til selvkørende biler.

Waymo er for tiden involveret i en juridisk tvist med Uber, idet de hævder, at Uber bruger industrihemmeligheder stjålet fra Waymo til at udvikle sin egen teknologi.

Diffuse detaljer

Det er endnu uklart, hvilke konkrete produkter og tjenester, som vil komme på markedet som følge af samarbejdet mellem Lyft og Waymo.

Sammenlægningen blev påbegyndt sidste år, da grundlæggerne af Lyft mødtes med chefen for Waymo.

Og selv om både Lyft og Waymo har været tilbageholdende med detaljer fra aftalen, så er samarbejdet mellem dem en stærk indikator på, at Waymo mener, selskabets teknologi for selvkørende biler er nået forbi det eksperimentelle stadium og klart til det kommercielle marked.