Luxembourg dropper kamp om hemmelig skatteliste

Den luxembourgske regering har accepteret at overdrage en liste med flere hundrede signerede skatteaftaler med nogle af verdens største virksomheder.

Foto: NICOLAS BOUVY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere kæmpede regeringen ellers en brav kamp mod Europa-Kommissionen for at holde listerne hemmelige.

Det skriver Financial Times.

Regeringen lovede oprindeligt at hive Europa-Kommissionen i retten for at få lov til at holde aftalerne hemmelige, men nu lover premierminister Xavier Bettel, at Luxembourg fuldt ud vil leve op til kommissionens krav om offentliggørelse af alle skatteaftaler indgået mellem 2010 og 2013.

Trækket kommer efter novembers læk af luxembourgske skatteaftaler med mere end 400 transnationale selskaber, der afslørede, at en række virksomheder gennem en årrække slap med en skattesats på under 1 pct.

- Vi har altid gerne villet have samme udgangspunkt som alle andre 28 medlemslande, forsikrer Bettel over for Financial Times og kalder beslutningen for "konstruktiv" og indgået i "god ånd" .

EU's danske konkurrencekommissær Margrethe Vesterager, der er ansvarlig for undersøgelser af medlemslandenes skatteforhold, glæder sig over beslutningen.

- Jeg er meget tilfreds med, at den luxembourgske regering i dag (torsdag, red) har valgt at opfylde kommissionens krav til information om den skattemæssige praksis, siger Vesterager.