Lundbeck skifter ud i toppen

Karriere. Medicinal-virksomheden bliver Lundbeck skal inden for de næste to år have ny direktør og formand.

Der bliver skiftet ud i toppen af den danske medicinalkoncern Lundbeck. Både formanden og direktøren bliver skiftet ud inden for de næste to år, oplyser bestyrelsesformand Flemming Lindeløv. Han træder selv tilbage efter Lundbecks generalforsamling i april 2008, og bestyrelsen indstiller Per Wold-Olsen til ny formand.

Flemming Lindeløv forlader et Lundbeck, der netop nu befinder sig i en af de største kriser nogensinde, men han afviser, at det har noget med hans farvel til Lundbeck at gøre.

- Det har intet med det at gøre. Samtidig bliver jeg 60 næste år, og man skal også lade de unge komme til. Jeg håber, at vi ved generalforsamlingen i 2008 har løst vores 2012-problem, og jeg håber at aflevere et Lundbeck, hvor vi har løst det problem - det er der store chancer for, siger Flemming Lindeløv til RB-Børsen. Han oplyser samtidig, at Lundbeck-topchef Claus Bræstrup vil stoppe senest i foråret 2009. - Vi har en pensionsalder i på 65 år. i Lundbeck. Claus Bræstrups kontrakt udløber i foråret 2009, så den ny formand vil have et år til at finde en ny direktør, forklarer Flemming Lindeløv, der har siddet i bestyrelsen for Lundbeck i 10 år. - Når du er ejet af en stor fond, må du ikke sidde i en bestyrelse i mere end 12 år efter de nye EU-regler. Det er ualmindelig upraktisk, når vi i samme periode skal have et generationsskifte på posten som administrerende direktør. Det bedste er, hvis formanden og direktøren ikke skal gå det samme år, og derfor går jeg næste år. Samtidig har jeg siddet her i 10 år, og lige pludselig begynder man at hylde sine egne beslutninger, siger Flemming Lindeløv. Lundbeck er blevet kastet ud i en sine største kriser nogensinde, efter at koncernen måtte opgive søvnløshedsproduktet Gaboxadol tidligere på året. I 2012 udløber patentet på Lundbecks storsællert Lexapro, og derfor er Lundbeck blevet sendt på en desperat jagt efter en afløser. Men inden generalforsamlingen i april 2008 vil problemerne være løst, slår Flemming Lindeløv fast. - Vi arbejder med en kombination af at købe stoffer og firmaer. Vi har næsten 20 mand til at kigge på stoffer og firmaer, så der er næsten konstant noget på vej. Jeg håber, at en kombination af mange forskellige handler betyder, at vi på generalforsamlingen har et helt andet billede af, hvordan vi kommer igennem 2012-problemstillingen, siger bestyrelsesformanden, der henleder opmærksomheden på selskabets halvårsregnskab. - Andet kvartal har været flot, og vi har nogle flotte vækstrater i Europa og Asien, mens vi stadig vokser på det amerikanske marked, siger Flemming Lindeløv.