Lundbeck i plus trods tabt retssag mod kopiproducent

Det danske aktiemarked startede ugen blødt. KFX-indekset fulgte det øvrige Europa og faldt svagt. Lundbeck fik kursplus trods tabt retssag. Parken vandt på køb af aktierne i Lalandia.

Det danske aktiemarked startede ugen i svagt negativt terræn. Halvdelen af KFX-indeksets aktier endte dagen med ændringer på under en procent. Mandagen var heller ikke præget af mange selskabsspecifikke nyheder fra KFX-selskaberne. KFX-indekset lukkede 0,2 pct. nede i kurs 264,72.

Senere på ugen kan markedet dog se frem til nogle af januar måneds få regnskaber. Der vil især blive lagt mærke til Hørsholm-selskabet Chr. Hansen, der aflægger kvartalstal onsdag.

Det var aktierne i olie- og rederigiganten A.P. Møller - Mærsk, der på grund af sin tyngde var med til at trække KFX-indekset i rødt. Selskabets A- og B-aktier endte hhv. 1,1 pct. og 1,4 pct. nede, efter olieprisen mandag faldt i omegnen af to pct. Analytikerne i Danske Bank forklarede ellers, at de fortsat vil anbefale »køb« af rederiaktien efter en gennemgang af Dansk Supermarkeds regnskab, som A.P. Møller - Mærsk ejer 68 pct. af. Banken anslår værdien af Dansk Supermarked til 20 mia. kr.

Medicinalkoncernen Lundbeck indkasserede et plus på 0,9 pct. til trods for, at selskabet tabte en appelsag ved Østre Landsret mod kopiproducenten Copyfarm, der er ejet af den odense-baserede Orifarm koncern. Med kendelsen bliver det igen muligt for kopiproducenterne at sende kopiprodukter af Lundbecks hidtidige guldæg, det antidepressive middel Cipramil, på gaden til en pris, der ligger 60 pct. under Lundbecks. Dagens kursplus kommer efter, at investeringsbanken Credit Suisse sidst på eftermiddagen offentliggjorde en undersøgelse, der viste, at Lundbecks antidepressive produkter i USA har vundet markedsandele.

Telegiganten TDC bliver varmt anbefalet af Amagerbanken efter forlydender om, at den norske telekoncern Telenor vil købe Orange Danmark. Det har givet anledning til spekulationer om, hvorvidt TeliaSonera dermed vil blive presset til at byde på TDC. Aktien endte i går med et lille fald på 0,2 pct., men var samtdig dagens mest handlede papir.

Blandt sidepapirerne vandt Parken Sport & Entertainment 2,1 pct., efter selskabet bekendtgjorde, at det udvider forretningsområdet ved at købe 75 pct. af det Rødbyhavn-placerede ferie- og badeland Lalandia. Dermed bevæger Parken sig for alvor ind på fritidsmarkedet, hvilket bestyrelsesformand Flemming Østergaard betegner som et strategisk skridt for at drive en professionel fodboldklub.

Valby-virksomheden FLS Industrier meddelte mandag, at selskabet havde vundet en ordre på 300 mio. kr. om levering af maskiner til en cementproduktionslinie hos et saudi-arabisk selskab. Selskabet skal efter levering også stå for overvågning og reservedele. Aktiemarkedet kvitterede med et kursplus på 0,7 pct.

Chr. Hansen endte 0,5 pct. oppe til trods for, at analytikerne forventer et fald i det ordinære resultat før skat på 4,6 pct. som følge af dollarfaldet, når der aflægges kvartalstal onsdag. Markedet venter dog også spændt på en ny melding omkring ALK-Abelló-delen, som søger ny aftalepartner.