Luksuskøbmænd fra Hong Kong vil have fingrene i B&O

Bag virksomheden Sparkle Roll Group, der er eneste tilbageværende bejler til B&O, står et kinesisk ægtepar, der excellerer i juveler, dyre biler og kvalitetscigarer.

Detr kinesiske selskab sælger i dag en lang række luksusprodukter som Rolls-Royce, Lamborghini, smykker fra Boucheron  og et af verdens allerdyreste vinmærker, Petrus. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ægteparret Jian Hong Qi og Zhu Shuang har en udsøgt passion for det perfekte. De to ejer 57 procent af Sparkle Roll Group, der hovedsagligt beskæftiger sig med at sælger de allermest udsøgte luksusvarer i Kina.

Sparkle Roll Group forhandler mærker indenfor biler, ure, smykker, vine, cigarer og sågar pengebokse – samt Bang & Olufsens produkter.

I gruppens bilpark står mærker som Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini og Bugatti i Kina.

I smykke- og uremontrerne findes eksklusive mærker som Richard Mille, DeWitt, Parmigiani og Delacour BiTourbillon. Sidstnævnte er gruppen i øvrigt global distributør af. De sælger også ure fra Buben & Zorweg som også producerer pengebokse og vinskabe.

Juvelerne i montrene komme fra Boucheron og Royal Asscher.

Vinhylderne rummer udsøgte årgangsvine fra bl.a. Ducolot, Maison, der ejer et af verdens allerdyreste vinmærker, Petrus. Dertil kommer vine fra Joanne Bordeaux, Ulysse Cazabonnie og Compagnie Medoaine Des Grands Crus, Château d’Yquem i Frankrig. De kan også diske op med en god cigar fra Davidoff.

I 2013 begyndte de at forhandle produkter fra Bang & Olufsen og i 2014 kom tøj fra Corneliani i Italien også på deres forhandlerliste.

Virksomheden beskæftiger 477 medarbejdere i Kina og Hong Kong. I 2015 faldt omsætningen Sparkle Roll Group med 17,6 procent til 1,9 mia. kr., driftsresultatet gik i minus med 313 mio. kr. Ifølge regnskabet skyldes faldet især, at salget af luksusbiler er faldet markant og som andre aktører i luksusindustrien.

Qi Jian Hongs formue er på Hurun Report’s Rich List in China 2015 opgjort til 8,2 mia. kr.