Lufthavnen venter fremgang

Efter faldende passagertal sidste år forventer Københavns Lufthavn ny fremgang i år. Lufthavns-aktien i sit højeste niveau i næsten to og et halvt år.

Læs mere
Fold sammen
Københavns Lufthavne forventer en mærkbar fremgang i passagertallet i løbet af det kommende år.

Meldingen kommer blot få dage efter, at de endelige tal for 2003 viste et fald i lufthavnens samlede passagertal på 3,1 procent.

»Vi venter en fremgang i passagertrafikken og har et budgettal på to procent. Jeg er sikker på, at det bliver et plus, og det kan godt være, at det bliver større,« siger Niels Boserup.

I sidste uge offentliggjorde Københavns Lufthavne årets passagertal. I alt 17.714.007 passagerer gik gennem terminalerne i Københavns Lufthavne i hele 2003, hvilket altså er 3,1 pct. færre end året før.

Særligt en markant nedgang i passagertallet på det svenske marked har haft betydning.

»Vi har faktisk haft en fornuftig fremgang i den lokale trafik. Men der har været et temmeligt stort fald i trafikken fra Sverige. Problemet er, at svenskerne stort set slet ikke rejser, og i Sverige har man oplevet en samlet nedgang på 14 procent over to år,« siger Niels Boserup.

Arlanda Lufthavn har således haft et fald i passagertallet sidste år på otte procent, mens det for lufthavnene i Göteborg og Malmö er på henholdsvis 7,8 og ni pct. Faldet i København svarer dog til lufthavnsledelsens seneste forventninger, der lød på et passagerfald på ca. 3 procent.

Passagertallet er en af de vigtigste forudsætninger for Københavns Lufthavnes overskudsforventninger, der efter de seneste opjusteringer lyder på et overskud på omkring 600 mio. kroner.

Lufthavns-aktien er steget støt siden foråret og ligger i øjeblikket i sit højeste niveau siden maj 2001. Selskabet ventes at præsentere sit årsregnskab i løbet af marts.